C.E.A.V. Centre Espeleològic Alpí Vallesà

8ª EDICIÓ CAMINADA POPULAR VILA DE MONTCADA

El proper diumenge 01 d’Octubre a les 08’00 h en el Parc de la Llacuna (Mas Rampinyo) tindrà lloc l’esclat de petard que dóna la sortida a la 8ª Edició de la Caminada Popular Vila de Montcada, aquest any hem decidit que seria interessant realitzar el recorregut per Gallecs, un dels paratges més oblidats, però no per això menys bell i afable pel caminant, part de Gallecs pertany al nostre municipi i amb els seus més de trenta quilòmetres de senders aquest emblemàtic paratge amaga bells racons, part dels quals tindreu l’oportunitat de visitar durant el recorregut de setze quilòmetres proposat en aquesta nova edició de la CPVM.

El preu d’inscripció és de 8€ per als federats i 11€ per a la resta i la podeu realitzar a partir del dia 05 fins al 29 de Setembre en CEAV tots els dimarts i dijous de 18’30h a 20’30h, a través del nostre correu electrònic ceavmontcada@gmail.com (heu d’adjuntar el tríptic d’inscripció, que et pots descarregar de l’enllaç en aquesta mateixa pàgina emplenat i el justificant de pagament per transferència) o en ATMO en carrer Montiu 12, Montcada Centre de 09’00h a 13’00h i de 15’00h a 19’00h.

*Tríptic d’Inscripció

A causa que en aquesta edició de la CPVM el recorregut no és circular sinó lineal, amb sortida al Parc de la Llacuna i arribada en l’Ermita de Santa Maria de Gallecs, la tornada al punt de sortida es realitzarà en diversos viatges mitjançant autocar.

IMPORTANT: El tancament de l’últim punt de control es realitzarà a les 13’45h i l’última sortida de l’autocar serà a les 14’00h.

 

Gallecs és un espai rural de 733,52 hectàrees, situat a quinze quilòmetres al nord de Barcelona, que conserva els seus valors naturals i paisatgístics en un entorn altament antropitzat. La principal activitat de l’espai és l’agrícola, àmbit en el que s’està portant a terme la conversió a l’agricultura ecològica. És també, l’espai lliure referent, cultural i de lleure de les poblacions veïnes, i esdevé un pulmó verd al servei de la Regió Metropolitana de Barcelona i d’un entorn intensament urbanitzat de més de 150.000 habitants. 
En aquest context, el model d’espai agrari per a Gallecs, es basa en una gestió més sostenible del territori, en termes mediambientals i econòmics, amb la voluntat de crear sinèrgies amb les terres de l’entorn, així com fer compatible el desenvolupament de les activitats culturals i del lleure amb l’activitat agrària. Només amb la gestió racional de l’activitat agrícola es podrà aconseguir la finalitat principal que és la preservació dels valors tan naturals com culturals d’aquest territori. 
L’agricultura constitueix la major part de l’espai, amb una superfície de 535 hectàrees que representa un 75% del territori. Les masses boscoses ocupen 160 hectàrees que en representen un 14%. La resta, la formen les edificacions, els horts recreatius, els espais verds i els més de trenta quilòmetres lineals de camins.

 

 

CEAV és una entitat sense ànim de lucre.